Glucosamine

Glucosamine wordt toegediend bij Artritis (gewrichtsontsteking), pijnlijke artrose verzwakt bindweefsel (banden, kapsel, spieren, huid, luchtwegen, darmen, bloedvaten), bij honden en paarden met zwakke hoeven. Ook bij droge ogen en astmatische klachten kan Glucosamine complex speciaal een effectieve ondersteuning bieden.
Door de toevoeging van onder andere Boswelia, Niacinamide en N-Acetyl-cysteïne voor de effectieve ondersteuning bij pijnlijke artrose/artritis.
De belangrijkste eigenschap van ‘Glucosamine complex’ is dat het product in staat is om proteoglycanen aan te maken. Proteoglycanen vormen, samen met water, de belangrijkste onderdelen van de gewrichtsvloeistof. Pijn bij de hond die ontstaat door een tekort aan gewrichtsvloeistof zal hierdoor dan ook sterk afnemen. Het bewegen op zich wordt makkelijker en door de toegenomen beweging neemt de stofwisseling in de gewrichten weer toe. Glycosaminoglycanen vormen de basisstructuur van het kraakbeen; glycosaminoglycanen worden onder andere gevormd door glucosamine en chondroïtine. Chondroïtine verhoogt tevens het gehalte aan hyaluronzuur. Dit zuur werkt als smeermiddel in de gewrichten.
MSM is de leverancier van de belangrijkste zwavelverbindingen. Zwavelverbindingen zijn nodig voor de aanmaak van collageen en keratine en de (weder) opbouw van het kraakbeen. Ascorbinezuur (Vitamine C) is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefsel en kraakbeen en remt de afbraak van glycosaminoglycanen. Calcium- en Magnesiumcitraten zijn licht verteerbaar en derhalve goed inzetbaar om als bouwstenen voor de botten en gewrichten te fungeren. Het bindweefsel maakt bij zijn opbouw ook gebruik van calcium- en magnesiumcitraat. Magnesium zorgt voor een goede spierontspanning, wat onder andere bij gewrichtspijnen verlichting geeft. De toegevoegde Boswelia, Niacinamide en N-Acetyl-cysteine hebben een ontstekingsremmend en pijstillend effect.

Weergave: Lijst /Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Icelandpet Omega-3 Honden en Katten
   PUUR Omega-3 voor Honden en Katten Deze rijke olie gewonnen van ansjovis ..
€12,95
Excl. BTW: €10,70
PUUR Glucosamine compleet Hond en Kat 250gr
   PUUR Glucosamine compleet voor de gewrichten, banden en pezen. Geschikt voor:..
€35,65
Excl. BTW: €29,46
PUUR Glucosamine compleet Hond en Kat 500gr
   PUUR Glucosamine compleet voor Honden en Katten. ondersteunt de gewrichten, ban..
€61,15
Excl. BTW: €50,54
Omega-3 visolie capsules
PUUR Omega-3   Voor soepele beweging en een gezonde huid en vacht. Voor het hart. Bij..
€20,75
Excl. BTW: €19,04
PUUR Omega-3 200ml Honden en Katten
   PUUR Omega-3 voor Honden en Katten Voor soepele beweging. Bij huid- en vachtp..
€25,95
Excl. BTW: €23,81