Probiotica voor Hond en Kat

Probiotica voor Hond en Kat
Merk:Puur Natuur
Model: Puur Probiotica
Beschikbaarheid: 5
Prijs: €21,95
Excl. BTW: €18,14
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Probiotica voor honden en katten voor een gezonde spijsvertering en darmflora, bij diarree. Probiotica:
de bacteriestammen in de PUUR® Probiotica zijn speciaal geselecteerd zodat ze goed de maag kunnen
passeren zonder gedood te worden door het maagzuur. Goede darmbacteriën zijn van groot belang voor
een goede gezondheid en optimale weerstand van de hond en kat.

Geschikt voor: Hond en Kat
Samenstelling: Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei,
Lactobacillus plantarum en Lactococcus lactis, Saccharomyces cerevisiae en Fructo Oligo Sacchariden.
Indicatie(s):

• bij een verstoorde darmfunctie
• bij diarree, winderigheid of een opgeblazen buik
• bij een chronische darmontsteking
• na een antibiotica kuur
• ter vermindering van allergische klachten
• ter verhoging van de weerstand

De optimale dosering is 2x daags:
Hond > 25 kg 3 maatscheppen
10-25 kg 2 maatscheppen
< 10 kg 1 maatschep
Kat 1 maatschep 1 maatschep bevat ongeveer 0,5 gram.
Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen.
Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets
langer uitblijven.
Toediening
Voor een optimale werking van de PUUR® Probiotica het poeder oplossen in een beetje lauw water 15-30 minuten laten staan en
vervolgens over het voer geven. Het poeder kan ook door wat vlees of yoghurt worden gegeven.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld..

Inhoud : 50gr
Verpakking: Pot
Producent: NML health, Weesp
Toelichting: Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

 

 

 

 

Spijsverteringsproblemen
bron NML Health
Goede voeding vormt de basis van een gezond dierenlichaam. Toch kan het spijsverteringsproces, ondanks een goed voer, niet goed verlopen. Vaak gaat het hierbij om acute, kortdurende klachten, bijvoorbeeld als gevolg van het eten van viezigheid op straat of een virusinfectie. In andere gevallen is er sprake van een chronisch verstoorde darmflora of geïrriteerd maag/darmslijmvlies, dit kan verschillende oorzaken hebben. In alle gevallen, acuut of chronisch, geldt dat een natuurlijke aanpak vaak uitkomst biedt.


De beste aanpak
Voor de juiste, meest doeltreffende aanpak van spijsverteringsklachten, is het van belang te weten waar deze door veroorzaakt worden. Het is namelijk vele malen effectiever om de oorzaak van de klachten aan te pakken dan de symptomen alleen. Hieronder verschillende indicaties, waarbij een natuurlijke behandeling effectief is:

Diarree, dunne ontlasting of juist verstopping/obstipatie
Bij problemen die ontstaan ten gevolge van het drinken uit vieze slootjes, het eten van troep op straat, na toediening van bepaalde medicijnen of een virusinfectie kunnen de volgende bestanddelen worden ingezet.

Psyllium Husk, MSM, Bentonite, N-Acetyl-Glucosamine, Magnesium (als -citraat), Enterococcus faecium en Fructo Oligo Sacchariden.

Deze ingrediënten werken erg goed bij acute diarree. Psyllium Husk (Vlozaad) wordt gezien als één van de beste bronnen van vezels. Ze kunnen zeer veel vocht op nemen. Hierdoor wordt de darminhoud zachter en volumineuzer waardoor de darmpassage verbeterd wordt. Dit heeft als gevolg dat de darmperistaltiek wordt verbeterd en zo verstopping wordt tegen gegaan. Psyllium Husk kan toxines en zware metalen aan zich binden en zo het ontgiftingsmechanisme van het lichaam ondersteunen. Bij diarree wordt de stoelgang vertraagd doordat de zaadvliesjes veel van het vocht in de ontlasting opnemen. Combineer bij diarree eventueel met fytotherapeutische bestanddelen van Blauwe bosbes (Vaccinium myrtillus), Echte kamille (Chamomilla), Fenegriek (Trigonella foenumgraecum) en Tormentil (Potentilla erecta) en een verdunning van Houtskool (Carbo vegetabilis) zorgt voor een sneller herstel van het darmslijmvlies.

Naast diarree en verstopping kunnen psylliumvezels ook aanverwante klachten helpen verlichten, zoals:
- IBS (irritable bowel syndrome)
- Diverticulitis (ontsteking van een of meer uitstulpingen in het maag-darmkanaal)
Wetenschappelijke studies tonen aan dat haarbalvorming in de maag van de kat (eventueel ook bij de hond) door het gebruik van Psyllium op een natuurlijke manier opgelost kan worden. Door de toediening van Psyllium wordt de darmwerking gestimuleerd.
Een verstoring van de darmflora kan vele oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan antibiotica-gebruik of stress. Probiotica bestaan uit goede darmbacteriën en herstellen de verstoorde darmflora, wat de opname van voedingsstoffen en de spijsvertering bevordert. Naast Probiotica is het ook raadzaam om Prebiotica te gebruiken. Dit zijn voedingsdeeltjes (vezels) die in de maag en de dunne darm niet worden verteerd maar pas in de dikke darm door de darmflora worden afgebroken. Bij deze afbraak komen stoffen vrij die de groei en activiteit van de darmflora stimuleren. Deze Prebiotica spreiden als het ware het bedje voor de Probiotica. Goede darmbacteriën gaan de groei van schimmels, gistcellen en ziekmakende bacteriën tegen en bevatten antistoffen ter ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast helpen ze met de opbouw van vetzuren, die van belang zijn voor een gezonde darmwand en maken ze spijsverterings-enzymen aan. Probiotica worden ook ingezet bij chronische huid- en vachtklachten.

Ter ontgifting, na vervuiling Voor een goede spijsvertering is het aan te raden het lichaam twee maal per jaar te ontdoen van afvalstoffen. Dit kan met fytotherapeutische bestanddelen: Artisjok, Asperge, Berendruif, Berk, Canadese geelwortel, Driekleurigviooltje, Duizend guldenkruid, Grote engelwortel, Grote klis, Guldenroede, Heermoes, Javaanse kurkumawortel, Jeneverboom, Kattenklauw, Kattensnor, Kleefkruid, Mariadistel, Paardenbloem, Rozemarijn en Zwarte bes. Verdunde extracten van Vrouwenmantel, Zuurbes en Stinkende gouwe.
Deze ingrediënten stimuleren de lever, nieren, darmen en het lymfestelsel om afvalstoffen af te voeren, zodat een ‘schone start’ kan worden gemaakt. Naast een vermindering van allergische reacties, zorgt een drainagekuur ervoor dat voedingsstoffen en medicijnen een beter effect hebben; ze worden beter opgenomen. Ook bij chronische klachten is het aan te raden regelmatig een drainagekuur te geven ter ondersteuning van de totale behandeling. Ook draagt dit middel bij aan een sneller herstel na narcose.

Gas in de darmen, maagproblemen, overmatig gras eten, braken
Kruiden- en mineralen supplementen in poedervorm met de volgende samenstelling Echte kamille, Gember, Grote engelwortel, Hop, Mariadistel, Paardenbloem, Pepermuntblad, IJslandsmos, Zoethout en Magnesium (als -citraat) worden ingezet bij uiteenlopende maagproblemen zoals maagslijmvliesirritaties, krampen, braken, gasvorming in maag en darmen (maagdilatatie), overmatig gras eten en eetlustgebrek. Deze middelen reguleren de aanmaak van maagzuur en werken effectief bij een gebrekkige spijsvertering, slechte opname van voedingsstoffen en een zwakke maag.

Bij gas in de darmen of darmkrampen bieden extracten van Absintalsem, Kalmoes, Rozemarijn en Vleeskleurige passiebloem verlichting. Deze ingrediënten stimuleren een gezonde spijsvertering wanneer deze uit evenwicht is.

Poep eten?
Het eten van de ontlasting van soortgenoten is een veel voorkomend probleem bij honden. De oorzaken van dit gedrag zijn divers en het is dan ook moeilijk een pasklare oplossing te vinden. De inzet van het enkelvoudige homeopathische middel Carbo Vegetabilis D6 kan helpen dit gedrag te verminderen en in sommige gevallen te stoppen. Bij het eten van eigen ontlasting (copografie) kan het middel Veratrum Album D30 worden gegeven. Omdat het eten van ontlasting vaak het gevolg is van een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen, kan een
PUUR Vitaminen en Mineralen preparaat ter aanvulling op het voer worden gegeven.

Omega-3
Omega-3 verhoogt de weerstand en gaat ontstekingsprocessen tegen. Bij een (chronische) darmontsteking is het raadzaam om ook geconcentreerde Omega-3 toe te dienen.

Referenties:
- Hart, Ailsa L. B.M., B.Ch., M.R.C.P.; Stagg, Andrew J. Ph.D.; Kamm, Michael A. M.D., F.R.C.P., F.R.A.C.P. Use of Probiotics in the Treatment of Inflammatory Bowel Disease. Journal of Clinical Gastroenterology. 2003. 36(2):111-119, February 2003.
- McCall, T Mehta, CW Leathers and DM Foster. Psyllium husk. II: Effect on the metabolism of apolipoprotein B in African green monkeys. 1992, American Journal of Clinical Nutrition, Vol 56, 385- 39.- Ronagh T, Schroeder D. Psyllium husk fiber bars are efficacious in the
treatment of protease inhibitor (PI)-induced diarrhea [abstract 1307]. In: Program and abstracts of the 39th Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy (San Francisco). Washington, DC: American Society for Microbiology, 1999.
- Schultz M, Sartor RB. Probiotics and inflammatory bowel diseases. Journal of Clinical Gastroenterology. 2000 Jan; 95 (1 Suppl):S19-21.
- Shanahan, F. Probiotics and inflammatory bowel disease: is there a scientific rationale? Inflammatory Bowel Disease. 2000. May, (2):107-15.
- Spiller, Robin C. MD. Impact of dietary fiber on absorption from the smallintestine. Current Opinion in Gastroenterology. 15(2):100, March 1999.- Steidler, Lothar. Lactococcus lactis, A Tool for the Delivery of Therapeutic Proteins Treatment of IBD. The Scientific World, 2001. Volume 1: 216-217.- Taylor & Francis. Validation of the Probiotic Concept: Lactobacillus reuteri Confers Broad-spectrum Protection against Disease in Humans and Animals. Microbial Ecology in Health and Diseas, 2000. Volume 12, Number 4 / December 1.- Williams & Wilkins. Bacteriotherapy with Lactobacillus reuteri in rotavirus gastroenteritis. Pediatric Infectious Disease Journal. 16(12):1103-1107, December 1997.- Fuller, R. Probiotics in man and animals. Journal of Applied Bacteriology.1989 May;66(5):365-78.