PUUR Hotspot

PUUR Hotspot
PUUR Hotspot
Merk:Puur Natuur
Model: PUUR Hotspot
Beschikbaarheid: 2
Prijs: €16,40
Excl. BTW: €15,05
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Puur Hotspot  Een hotspot is een allergische huidreactie waarbij een hond of een kat last krijgt van een jeukende, natte, open rode plek. Puur Hotspot bevat bestandsdelen die de huid kalmeren, waardoor de hond of kat minder zal krabben, wat het herstel van de huid bevorderd.
Geschikt voor: hond en kat.

Samenstelling:

Een verdund extract van Apis mellifica, Ledum palustre en Urtica dioica. Alcohol 36% v/v.

Eigenschappen per ingrediënt:
Een verdund extract van Apis Mellifica (honingbij): is een middel bij acuut optredende zwelling door overgevoeligheid bij insectenbeten.
Een verdund extract van Ledum palustre (moerasrozemarijn): staat bekend om zijn werking tegen de gevolgen van insectenbeten zoals allergische huidreacties, waarbij verergering van de klacht optreedt door warmte. Dit middel doet de jeuk afnemen. Een verdunning van Urtica dioica (grote brandnetel): wordt ingezet bij huidklachten die lijken op de irritatie die door brandnetels worden veroorzaakt: de huid wordt rood, er ontstaan kleine jeukbultjes en het voelt branderig aan.
Dosering en toepassing: (Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft)
1-2 x daags:
Hond 10 - 15 Druppels
Kat 5-10 druppels

1ml = 20 druppels 
Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. Geef Puur Hotspot tenminste een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan.
Inhoud: 50 ml
Bewaren:
Puur Hotspot blijft lang houdbaar als het bewaard wordt op kamertemperatuur, droog en buiten invloed van direct zonlicht.
De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Buiten bereik van kinderen houden. 

Verpakking: Druppelflacon
Producent: NML health, 
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

PUUR Dyspla
Voor de heupen, voor een soepele start, bij stijve en stramme beweging, voor de botten.

Samenstelling extract van wierookboom (Boswellia serrata). Verdund extract van smeerwortel (Symphytum). Verdunning van kiezelzuur (Silicea). Alcohol 35% v/v.

Werking van de bestanddelen: geeft verlichting, voor soepele gewrichten.

Dosering:
De optimale dosering is 1 - 2 x daags:

Hond 10 - 15 druppels
Kat 5 - 10 druppels

20 druppels is circa 1 ml. Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening:
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien het dier dit product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik:
In beweging blijven is belangrijk voor souplesse. Rustige gelijkmatige beweging is goed, denk hierbij aan wandelen en zwemmen. Hoge belasting moet worden vermeden evenals abrupte bewegingen en springen. Ook overgewicht geeft extra belasting van de gewrichten, banden en pezen. Behandeling met fysiotherapie kan de kwaliteit van bewegen verhogen. Dieren die lastig afvallen ondanks aanpassingen van het dieet en bewegingspatroon kunnen worden ondersteund met Gluco balance van Phytonics. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit. Vermijd extreme kou en vocht.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden.

Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.

Bewaren:
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten:
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Naast PUUR Dyspla kan PUUR Spieropbouw gegeven worden om spieren, banden en pezen te ondersteunen en sterker te maken. In het geval van botaanwas rond het heupgewricht kan het nodig zijn ’s morgens en ’s middags 1-2 tabletten PUUR Osteo erbij te geven. Voor extra ondersteuning en verlichting kan PUUR Omega-3 erbij worden gegeven. Ook wordt hierbij PUUR Plus geadviseerd.

Deze informatie is voor de dierenbezitter en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Contra-indicaties:
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen:
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bij een aantal homeopathische en fytotherapeutische producten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van klachten plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename van de klachten adviseren wij u de dosering te halveren of tijdelijk te stoppen en daarna weer rustig op te bouwen.

Verpakkingsvorm:
50 ml in glazen flesje met druppeldop in een doosje.

Over de bestanddelen:

Kiezelzuur (Silicea) Een verdunning van Silicea wordt ingezet voor de heupen.

Smeerwortel (Symphytum) Een verdunning van Symphytum wordt geadviseerd voor de botten en botaanwas.

Wierookboom (Boswellia serrata) geeft verlichting.